Немският експерт Херберг Хенцлер е бил поканен в Москва и Санкт Петербург за участие в международни конференции.

Той споделя своите впечатления за живота в руската столица пред немското издание  Ostbayerisches Volksblatt.

Първото, което отбелязва Хенцлер — това е липсата на показатели за наличието на кризисна ситуация в Русия.

Независимо от това, че Русия вече трета година е в режим на санкции, в магазините има много стоки за всеки потребител, а в ресторантите практически няма нещо, което да липсва, твърди експертът от Германия.

Политическата атмосфера в руските градове е благоприятна. Тук започваш да разбираш, че информацията за огромната народна подкрепа към президента на Руската Федерация Владимир Путин е истинска, продължава експертът.

А Крим завинаги ще остане в Русия, защото така гласуваха жителите на полуострова, цитира думите на експерта немското издание.

Тук има малко вътрешни противоречия, отбелязва Хенцлер.

В момента Руската Федерация е обърната навътре към себе си, налице е концентрация върху собствените й граждани и ресурсите на държавата.

Експертът говори още за отношенията между руснаците и немците. Според него, те са били по-благосклонни един към друг преди въвеждането на санкциите.

Според Хенцлер, той не е в състояние да разбере руската душа, макар не за първи път да посещава Русия.

Но е сигурен, че руснаците са миролюбива нация, просто в тяхната колективна памет са останали спомените от войната, която е била част от историята на държавата, затова е и налице масово недоверие към Запада.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;