Изплащането на премия за доброволното напускане на Германия на тези, които се отказват да получат право на убежище — това е много разумна мярка, заяви в интервю за  Bild главата на МВР на Германия.

«В края на краищата всичко това е в интерес на немските данъкоплатци», констатира Томас де Мезиер.

Министърът отбеляза също, че тази година в Германия са пристигнали около 173 хиляди бежанци.

Изплащането на премии за доброволното напускане на Германия на тези, на които е било отказано предоставянето на статуса бежанец — това е много разумна мярка», заяви в интервю за немския таблоид  Bild главата на Министерството на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер.

«Помощта ще получат не под формата на налични пари на ръка, а едва след завръщането в родната им страна. Парите трябва да бъдат използвани там за закупуването на домове или за тяхното благоустройство», подчерта министърът на вътрешните работи на Германия.

Томас де Мезиер увери, че в сравнение със социалните помощи, които Берлин се налага да поеме върху себе си при по-дългото пребиваване на бежанците на територията на Германия, размерът на премията «е значително по-малък».

«За тези, за които се отнася това, премията ще предостави шанс за бъдещето в родната страна, възможност отново да се установят там, за да не се опитват повече да пристигат в Европа. Разбира се, изплащането не трябва да бъде толкова голямо, че хората да пристигат тук само в името на това да получат пари.

В края на краищата, всичко това е и в интерес на немските данъкоплатци», констатира вътрешният министър на Германия.

Немският министър също отбеляза, че през тази година на територията на Германия вече са пристигнали около 173 хиляди бежанци.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/thomas-de-maiziere/eine-neue-groko-ist-gut-fuer-die-sicherheit-54213664,view=conversionToLogin.bild.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;