Съединените щати не желаят да си сътрудничат с турските власти при разследване на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, това съобщи турската агенция Anadolu.
Според агенцията, в резултат на разследването на турската прокуратура са арестувани 30 души, 13 от които са били освободени под гаранция.

Ведомството е изпратило молба до  американската компания Google с искане интернет-гигантът да помогне за възстановяване на кореспонденцията на автора на убийството, но искането е било отхвърлено.

Неуспешни са били опитите на турските следователи да общуват по повода и с ФБР за възстановяване на изтритите от компютъра на убиеца на дипломата Мевлют Мерт Алтънташ файлове, се казва в доклада.

По-рано бе съобщено, че в района Ховрино в Москва  на 19 декември ще се открие паметна плоча в памет на застреляния руски посланик Андрей Карлов в Турция.

Руският посланик в Турция Андрей Карлов бе убит на 19 декември 2016 г. в Анкара по време на откриването на изложба в Центъра за съвременно изкуство.

Тагове: ; ; ; ; ; ;