Бойците от Сирийската арабска армия, благодарение на подкрепата на ВКС на Русия, успяха да нанесат на терористите от ИДИЛ в Сирия съкрушителен удар.

В страната в момента има само остатъци от групировката «Ислямска държава». Предвид унищожаването на основната терористична заплаха в Сирия президентът на Русия Владимир Путин неотдавна дори взе решение да изведе част от военната групировка на силите на Русия от Сирия.

Но в момента се поставя акцент върху провеждането на бойни действия за борба с по-малките, но също толкова опасни подразделения на терористите от Джебхат ан-Нусра, като по този начин се поставя началото на освобождаването на Сирия от влиянието на джихадистите.

В новия етап от войната Дамаск отново ще получи подкрепата от страна на Москва, благодарение на която до момента Сирийската арабска армия постигна забележителни победи.

Според съобщение от ФАН, позоваващо се на арабското издание FARS News, бойците от Сирийската арабска армия с подкрепата на ВКС на Русия по време на военна операция в провинция Идлиб са успели да овладеят крупното населено място Ханзир.

Арабският източник е публикувал в своя портал кадри от празника на сирийските войници по повод установяването на контрола над града.

Празникът е бил съпроводен със салюти във въздуха от различен вид стрелково оръжие.

На кадрите могат да се видят сирийски войници в Ханзир, които съпровождат радостта си от победата със оръжейни салюти.

По-рано бе съобщено, че изтребителите на ВКС на Русия са съпроводали Владимир Путин, докато неговият самолет се намирал в сирийското въздушно пространство. Това съобщи  LIGAnews.

Завършвайки посещението си в Сирия, където руския държавен глава посети авиобазата Хмеймим, разговаря също с президента на Сирия Башар Асад, срещна се и с генерал Сейргей Шойгу, Путин замина с президентския си самолет към Египет.

В небето над Сирия неговият самолет бе защитаван от руски изтребители.

На кадрите се вижда, че Путин през илюминатора наблюдава полета на боен руски самолет, който лети точно до борда на държавния глава на Русия.

Изтребителят се приближава толкова близко, че на видеото може да се види екипажът на самолета в кабината.

По-рано Путин направи важно изявление за съдбата на руските военни, които се намират в Сирия.

Държавният глава на Русия също предупреди сирийските терористи и обяви, че войната срещу ИДИЛ в Сирия фактически е приключила с триумфална победа.

Част от руската военна полиция, намираща се в Сирия, вече се върна в Родината си. Военните бяха посрещнати с оркестър.

Припомняме само едно от «постиженията» на ВКС на Русия в Сирия, защото те са многобройни.

По-рано бе съобщено, че руската авиация в района на Дейр ез-Зор унищожи командния пункт, връзките и четирима влиятелни полеви командири, към които и «министъра на войната» на ИДИЛ Хулмурод Халимов, съобщи в петък пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

Дейр-эз-Зор, Сирия

«В резултат на точен въздушен удар руската авиация в района на град Дейр ез-Зор е унищожен команден пунст, възел на връзки и около 40 бойци от ИДИЛ», съобщава пресслужбата.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;