В следващата година Съединените Щати са готови да хвърлят над 200 милиона долара за «сдържането на руската агресия и противопоставянето на Русия» в Европа.

По данни на западните СМИ, американците планират да вложат такава крупна сума за модернизирането и възстановяването на военни обекти и съоръжения в своите бази в страните от Източна Европа.

На обновление подлежат летища, учебни центрове и полигони, разположени в Унгария, Словения, Люксембург, Румъния.

Освен модернизацията, Съединените Щати имат намерение да увеличат своето присъствие близо да границите на Русия.

Известно е, че в Европа ще бъдат прехвърлени изтребители пето поколение  F-22 и F-35.

В текущата финансова година властите в САЩ вече вложиха пари в «плановете си за сдържането на Русия и за засилването на военния потенциал» зад океана в бюджета на държавата.

По-рано се съобщи, че по информация от високопоставени  източници Пентагонът е започнал създаването на нова техническа служба за поддръжка на разузнаването на САЩ на Балканите и в Източна Европа. Подразделението ще работи на териториите на Германия, Италия и Косово. Специалистите ще се заемат с организацията на разузнавателни и контраразузнавателни операции в Полша, Румъния, България, прибалтийските страни и Косово.

 

По-рано бе съобщено, че новата разузнавателна група ще бъде разположена също така и на територията на военната база Кемп- Бондстийл, която се намира до град Урошевац в Косово. Там е разположена и Многонационалната оперативна група » Восток» под командването на САЩ- част от международните сили на НАТО.

Компанията на която е възложен договора ще бъде длъжна да предоставя услуги свързани с техническото осигуряване на разузнавателната дейност, изпълнявайки задачи на разузнавателното управление на Сухопътните войски на САЩ в Европа на териториите на Германия ( Висбаден Дармщад, Графенвьор) , Италия ( Виченца) и Косово ( военна база « Кемп-Бондстийл) се отбелязва в документа.

Стратегическо разширяване

 Службата за разузнаване се създава » за разширяване на операциите и поддръжка на групите за защита в Германия и Италия и за започване на извънредни операции на Балканите».

Важно е да се отбележи, че съгласно американското законодателство «извънредни операции» може да инициира министърът на отбраната на САЩ в случай на необходимост за даване на военен отговор на действията на врага.

Та какво са замислили САЩ, готвейки се така усърдно за създаване и поддръжка на «извънредни операции» на Балканите, много си струва да се замислим, и да бъдем бдителни.

Планираното разузнавателно поделение ще отговаря и за подготовката на операции на армията на САЩ в Европа- е как Ви звучи?

Под маската на разни учения, НАТО разполага военна техника и тренира и на наша територия, което говори, за конкретни планове свързани именно с Българи

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;