В Българската социалистическа партия има разделение. И това е в резултат на факта, че лидерът на партията Корнелия Нинова е участвала в приватизацията. Това заяви в ефира на предаването «Тази сутрин» по телевизия BTV професор Румен Гечев.

Професорът-социалист е крайно обиден на приближения до председателя на социалистическата партия Кирил Добрев, защото той е прехвърлил вината за разграбването на държавата на екс-премиера на страната Жан Виденов и на самия него.

«Изумен съм, че човекът, който се намира в момента на второ място в Българската социалистическа партия, Кирил Добрев, в ефира на национална телевизия заяви, че вината и грехът за «разбойническата приватизация» лежи на плещите на Жан Виденов и на раменете на Румен Гечев, на моите», добави разяреният професор-социалист.

Румен Гечев напомни на зрителите, че Законът за приватизацията е приет през далечната 1992 година. Според твърденията му, правителството на Жан Виденов, в което той е бил министър на икономическото развитие, не е извършило промени в този закон. Съществените промени били извършени от последващото правителство на Съюза на демократичните сили, категоричен бе икономистът-социалист.

Водещият зададе въпроса на професор Румен Гечев, била ли е приближена настоящата председателка на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова на Иван Костов, на което професор Гечев отговори «ДА» и «НЕ», но допълни:

«Моята лична оценка на събитията от онова време е следната: няма как да получиш подобна апетитна хапка — грамадно външнотърговско дружество — ако не си бил приближен на Иван Костов, който управляваше страната тогава, включително реализира процеса приватизацията в България».

Професор Румен Гечев добави, че крайно не е съгласен с факта, че неговата партия носи каквато и да била отговорност за приватизацията по време управлението на Иван Костов.

Професорът-социалист повтори последното няколко пъти.

 

 

Тагове: ; ; ; ;