Повече от 40% от американците са убедени, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г. в Съединените щати, така Москва е повлияла върху резултата от гласуването в полза на Доналд Тръмп, пише изданието Inquisitr.

Според ново проучване на Куинипекския университет, 57% от американските граждани не одобряват резултатите от работата на президента на САЩ Доналд Тръмп като ръководител на Белия дом.

Според проучването, само 37% от американските граждани оценяват положително работата на настоящия президент, отбелязва изданието.

Във факта, че Доналд Тръмп се опитал уж да попречи на разследването за «руската намеса» в изборите през 2016 в САЩ и конкретно на работата на специалния прокурор Робърт Мюлер, вярват също  57% от гражданите на САЩ.

52% от американските граждани са убедени, че по време на предизборната кампания членовете на щаба на предизборната кампания на Доналд Тръмп са били в сговор с руското правителство.

73% от американските граждани са «абсолютно убедени», че Русия минимум се е опитала да повлияе върху резултата от президентските избори, подчертава американското издание.

Изданието обръща внимание върху факта, че при около 90 от 1211 от респондентите, участвали в проучването, първата им мисъл, когато ставало дума за Тръмп са били думите  «идиот», «лъжец», «некомпетентен», «маниак» , «арогантен» и «отвратителен», докато само 30 от респондентите считат ръководителя на Белия дом за «лидер», «силен» и «велик».

Петя Паликрушева

Източник: https://www.inquisitr.com/4688519/donald-trump-poll-two-in-five-voters-think-russian-interference-changed-election-outcome/

Тагове: ; ; ;