Веселницкая: Срещата ми с Тръмп-младши е холивудски сценарий

Веселницкая: Срещата ми с Тръмп-младши е холивудски сценарийАдвокат Наталия Веселницкая, която се  занимава с частно разследване на дейността на компанията Hermitage Capital и нейния собственик  Уилям Браудър  заяви, че е абсолютно сигурна, че информацията за нейната среща със сина на президента на САЩ Доналд Тръмп е подготвена и представена целенасочено.

«Абсолютно сигурна съм в това…Това е холивудски сценарий. Сега говоря със смях и сарказъм за това, но всъщност ми е болно да погледна върху всичко това «, каза адвокатът.

Според нея бившият собственик на Hermitage Capital Уилям Браудър е оръдие в развитието на конфликта с Русия.

«Най-вероятно той e само едно от оръжията. Той е инструмент, а не е единствен такъв. Той се опитва да реши проблемите си, а тази част от  държавния апарат на САЩ, която преследва собствените си интереси (развитието на конфликта с Русия и свалянето на сегашния президент), го използва като инструмент за собствените си цели. Това е взаимен интерес «, добави тя.

Веселницкая подчерта още, че върху Броудър се акцентира «твърде голямо внимание», а той е «обикновен аферист».

«Целта на моите показания са да разкажа отделната история на един човек, за когото има всички основания да бъде разследван от САЩ», заключи тя.

По-рано Веселницкая сподели защо Доналд Тръмп — младши е решил да се срещне с нея.

В края на юли Веселницкая заяви, че Браудър събира информация за нея.

На 10 юли изданието The New York Times съобщи, че Тръмп- младши е провел среща с адвоката от Русия Наталия Веселницкая, за да получи уж от нея компромат за «физическото състояние» на Хилъри Клинтън.

Руските официални лица нееднократно опровергават обвиненията за опити за намеса в предизборната кампания на други държави.

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

Зареждане ...