Адвокат Наталия Веселницкая предостави на RT пълния текст от нейната среща със сина на американския лидер Доналд Тръмп-младши.
«Отговорите, които по-долу виждам, са дадени от мен без съгласуване с когото и да било, в това число с лицата, които бяха с мен на срещата на 9 юни 2016 година, а също  при пълното отсъствие на информация за съдържанието на каквито и да било показания от други участници или присъстващи на срещата», се казва в документа.
Коментирайки в интервю за RT собствените си показания, адвокатът отбеляза, че в самото начало не е имала намерение да общува лично със сина на Тръмп.
«Не съм се обръщала лично към него. Аз мислех, че всичко това ще се ограничи до предаването на моята справка, която по-рано бях подготвила, където бе изложена същността на въпроса, който бих искала да обсъдим. Но не с Тръмп, а пред конгреса…Нямах за задача да се срещна лично с него. За мен това бе напълно неочаквано, когато ми съобщиха, че има възможност лично да разкажа за това..Нещо повече, това би могъл да направи мой лобист, а не аз», сподели тя.
По-рано Веселницкая нарече «холивудски сценарий» историята около нейната среща със сина на президента на САЩ.
В средата на юни изданието The New York Times съобщи, че Тръмп-младши е провел среща с Веселницкая, за да получи компрометиращи данни за Хилъри Клинтън.
Руските официални  лица нееднократно опровергаха обвиненията за опити за намеса в предизборната кампания на други държави.

Тагове: ; ; ; ;