Посланикът на САЩ в Русия Джон Хансмън заяви, че американците и руснаците не просто искат подобряване на отношенията между двете страни, а настояват за това.
Съответното изявление посланикът направи във видеообръщение, което бе публикувано на страницата на посолството в Туитър.
«Да, аз считам, че по-нататъшното подобряване на отношенията между САЩ и Русия е напълно възможно. Защото американците очакват и искат това. Същото искат и руснаците», заяви той, отговаряйки на въпрос на един от ползвателите на мигроблога. 

Посол Хантсман отвечает на вопрос о том, ожидается ли улучшение отношений между  и .

 Според Хантсмън, той е прекарал в Русия вече известно време и е разбрал, че двете страни трябва да намерят общ език и да се научат да се договарят.
«Колкото повече съм в Русия, толкова повече се убеждавам: американците и руснаците трябва да намерят общи решения на главните проблеми. И това вече се случва!», добави той.
В качеството на пример той дава сътрудничеството между Москва и Вашингтон за Сирия.
По-рано заместник директорът на института за история и политика към МПГУ Владимир Шаповалов коментира за ФБА «Икономика днес» заявлението на новия посланик на САЩ в Русия Джон Хантсмъ за перспективите в двустранните отношения.

 

Тагове: ; ; ;