Москва със съжаление наблюдава как САЩ и КНДР издигат нови и нови условия за започване на преговорите, това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.
«За съжаление се оказва, че Вашингтон и Пхенян поставят предварителни условия един на друг. И едно след друго възниква ситуация, в която логиката на практическите мерки във военната сфера, било то изпитания, които извършва КНДР в ядрената или ракетната сфери, или учения, които САЩ и съюзниците провеждат близо до границите на КНДР, довеждат до едно и също: политическият процес не се движи, условията за него се влошават, ситуацията се набутва в тупик, нараства рискът от неконтролируема ескалация», каза дипломатът, коментирайки изминалото заседание на Съвета за Сигурност на ООН за КНДР.

Рябков добави, че Русия е против подобен подход, който продължава вече прекалено дълго време. Москва твърди, че подобен подход е непродуктивен и опасен.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че САЩ са готови за военно разрешаване на ситуацията около Северна Корея, ако «нещо се обърка».