Международната коалиция, начело със САЩ продължава да си взаимодейства с терористите, останали на сирийска територия. Това заявиха от руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия.
«Независимо от изявленията на американската страна за безусловното унищожаване на терористите от групировката ИДИЛ, «международната коалиция» продължава да си взаимодейства с остатъците от терористите на територията на Сирия», се казва в съобщението.
По данни на военните, под ръководството на инструктори от САЩ «от разбитите групи бойци в тренировъчния център в лагера за бежанци се създават нови въоръжение части, наречени «Нова сирийска армия».
«Американските инструктори, според завърналите се в своите домове бежанци, са обявили, че след завършването на курса за подготовка, създадените бойни части ще бъдат прехвърлени в южна Сирия за борба със сирийските правителствени войски», добавят от ведомството.
По-рано от Пентагона заявиха, че освобождението на Сирия от терористите е заслуга на САЩ.
В края на ноември се съобщи, че сирийските военни са открили американско и европейско оръжие в освободените от бойците на ИДИЛ райони.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;