20 активисти от френски неправителствени организации проведоха протест в Париж в събота пред Министерството на териториалното планиране. Както съобщава агенция France-Presse, те са поискали да се подобрят мерките в страната за прием на мигранти.

Представителите на НПО, занимаващи се с помощ за бежанци и мигранти, застанали пред сградата на министерството.

Нахлузвайки гумени ръкавици, те извадили от чантите си кутии с черна гъста течност, с която изрисували върху стената обиден надпис.

След това протестиращите бързо напуснали района — полицията не успала да ги задържи.

В прессъобщението си те критикуват «политиката на френските власти за подбор на мигранти, както и масовото им експулсиране от страната».

В изявлението се подчертава, че незаконните мигранти в лагерите във френския град Кале (западната част на страната), Ройа (в югоизточната част на сраната) и Бриансон (в източната част), «са подложени на злоупотреба и малтретиране» от местните власти.

«В тези лагери няма създадени условия за живот на хората, за да се хранят нормално, да спят, да се измият, да използват тоалетната — всичко това е част от политиката на правителството, уж, насочена към регулиране на миграционните потоци», — се казва в изявлението.

Тагове: ; ; ; ;