Русия създава мощна военна инфраструктура по границата и може да започне мащабни военни действия по нареждане на Кремъл по всяко време. Това заяви секретарят на Националния съвет за сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов по време на срещата на Комисията Украйна-НАТО, пише Украинская Правда.

Турчинов направи доклад за състоянието на сигурността в източната част на Европа, както и предложи варианти на развитието на «Действие срещу руската хибридна агресия».

Той информирана за приоритетните мерки, насочени към укрепване на сигурността на Украйна, отбелязва изданието.

«Русия създава мощна военна инфраструктура по границата с Украйна и може да започне мащабни военни операции срещу нашата държава по нареждане на Кремъл по всяко време.

А решението на Путин няма да зависи от действията на Украйна. Напротив, много по-важен фактор за началото на външнополитическите и военни авантюри  на Руската федерация е развитието на политическата ситуация в Русия «, — каза Турчинов, добавяйки, че заплахата нараства бързо.

Той добави още, че заплахата била за всички държавите — членки на НАТО, пише изданието.

Секретарят на НСБО също така нарече «реваншистка» политиката на Русия.

Според него, тя е насочена към възстановяване на нейната регионална и отчасти световна доминация.

Според Турчинов, това е «основният фактор, определящ дестабилизацията на ситуацията около сигурността в източната част на Европа и в континента като цяло», завършва изданието.

News Front

Източник: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2017/12/15/7165582/