Руският президент призова страните в конфликта в Източна Украйна да направят добронамерен ход в навечерието на Нова година и Коледа. Въпреки това до момента ситуацията в региона не е мръднала от мъртвата си точка.

Владимир Путин счита за трагедия това, което се случва в Донбас. Това руският лидер заяви по време на Голямата си пресконференция.

Киев е виновен за случващото се, според руския държавен глава.

Той е главната причина за ескалацията, според президента на Русия. Това е властта на преврата, на силовото завземане на властта, допълни руският държавен глава.

Президентът на Русия  отново увери, че защитата на Донбас са местните хора, а руските войски никога не са били там .

«Няма руска армия на територията на Донбас», каза Путин.

В допълнение руският държавен глава Владимир Путин разказа как, по искане Медведчук за първи път е разговарял с лидерите на самопровъзгласилите се Донецка Народна Република и Луганска Народна Република за замяна на пленници.

 Всичко около този казус беше подобно обсъдено и съгласувано, но в последния момент Киев направи крачка назад, допълни Владимир Путин.

«Тогава те казаха, не, това не е добре, трябва да се промени списъка и всичко спря, необходимо да се направи нова и положителна стъпка в навечерието на Коледа и Нова година ..», — заключи лидерът на Руската федерация.

Припомняме, Путин по-рано предупреди за «клане», което може да бъде организирано в Донбас от украинските националистически батальони.

Както вече нееднократно съобщаваме, президентът на Русия веднъж и завинаги да отговори на въпроса на «руската интервенция».

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;