Президентът на Русия Владимир Путин в самото начало на Голямата си годишна пресконференция отговори на въпроса защо отива на президентските избори през 2018 г. и как би искал да види Русия в случай на победата му.

«Казах много пъти вече каква бих искал да видя Русия. Тя трябва да е устремена към бъдещето, да бъде модерна, политическата система — гъвкава, икономиката да се основава на базата на високите технологии.

Продуктивността трябва да се увеличи. Върху какво трябва да се съсредоточим?

Върху инфраструктурата, здравеопазването, образованието. Високите технологии са важни, увеличаването на производителността на труда е от огромно значение.

Всичко трябва да бъде насочено с цел да се повишават доходите на нашите граждани», — каза лидерът на Руската Федерация Владимир Путин.

Голямата годишна пресконференция на Владимир Путин тази година се провежда за 13-ти път.

Събитието е много популярно по целия свят, стотици журналисти изгарят от нетърпение да присъстват на  пресконференцията.

Има представители от всички краища на Русия, мащабен е интересът също от страна на чуждестранните медии.

По-рано, Ксения Собчак, която планира да се кандидатира за президент на Русия през 2018 г., заяви, че ще зададе на Владимир Путин  един труден въпрос, на който тя иска ясен отговор.

Собчак не изпълни заканата си и само уточни, че присъства на пресконференцията единствено като журналист.

News Front

Тагове: ; ;