Решението САЩ да признае Йерусалим за столица на Израел не е от днес. Доналд Тръмп не е първият ненормалник, който дестабилизира Близкия изток. Мисля че Роналд Рейгън, Джордж Буш – старши, Бил Клинтън, Джордж Буш – младши и Барак Обама биха потвърдили това. Резолюцията Йерусалим да бъде признат като столица на Израел е приета от американския конгрес още през 1995 г. и това е една от основните точки в предизборните програми на Тримата големи: Клинтън, Буш – младши и Обама. Само че преди няколко дни актът влезе в действие и мерките за преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим вече са предприети.

Едно от нещата, които ме изненадаха в близките няколко дни, беше не че Йерусалим ще става изцяло израелска територия, а че всички медии гръмнаха в стил „БОМБА! ШОК! СЕНЗАЦИЯ: СВЕТЪТ СЕ РАЗТРЕСЕ: Президент на САЩ спази свое предизборно обещание!“ Да, Тръмп също обеща, че ще признае Йерусалим за столица на Израел „за да намали напрежението между еврейската държава и Палестина“. Нагледали сме се на толкова лъжливи политици, че когато един изпълни едно свое обещание, направо получаваме сърдечен пристъп, нервна криза и бяло течение едновременно. Като се замисля — това говори много за нашето общество…

Руснацие обявиха края на войната в Сирия. Военното министерство на Руската федерация изтегля своята армия, но преговаря за допълнителни военни бази на сирийска територия. Русия не е СССР вече и не попадна в „афганистанския“ капан. Все пак президент на Русия не е Михаил Сергеевич… Русия се завърна на международната сцена с гръм и трясък и още повече заби ботуша си в Близкия изток. Вече никой нищо не може да прави там без да се консултира с чичо Иван. Това го знаят и саудитските шейхове и турският неосултанест президент Ердоган. Нека не забравяме, че точно сега Ердоган е вторият най-важен мюсюлманин и ислямски лидер в света, преди него е само саудитският крал. Те разпределят порциите в ислямизма – ако мога да перифразирам един наш виден деец и радетел на „етническия мир“.

Интересно е как Ердоган призова ислямския свят да потисне западния свят, за да признаят източен Йерусалим като столица на Палестина. Ако всички ние (или поне тези, които се водят християни) застанем на страната на изстрадала Палестина – реалната родина на Иисус Христос – значи ние поддържаме мюсюлманите, но пък ако застанем на страната на Израел, значи подкрепяме изкуствената държава, погубила десетки хиляди човешки съдби. Къде се намират християните в този конфликт? Или те са заети да градят неоваршавски – пардон Брюкселски договор под носа на НАТО?

Ходът на Тръмп не е случаен. Той трябваше да спечели доверието на еврейското лоби в САЩ, все пак и той иска да доживее до втората година от мандата си, пък защо не и целия си мандат? Тръгна да разкрива убийството на Кенеди, да гради стена срещу Мексико, да говори против глобализма… трябва да се спре малко. Също така, това решение идва точно навреме – войната в Сирия беше обявена за приключена. Сега откъде да дойде конфликтът?

Сирия е единствената полуцивилизована държава в онзи край, с кого ще се бият ислямистите? Отидоха си Афганистан, Ирак, Либия, Пакистан – демократизираха ги. Кой остава? Разбира се — Царството на Давид. Те винаги са участвали в регионални конфликти, но никога пряко, освен с Палестина и даже тогава беше прокси война. Как можем да провокираме израелския елит да започне открита война? Настъпваме ги по мазолите, а те са два – Йерусалим и Палестина. Свещеният град и месторождението на божия син. Това е гениален план да се въвлече Израел във война. Накъде ще доведе този план, обаче, тепърва предстои да разберем.

Преди да ми лепнете етикет на нацист, антисемит, фашист, тръмпист и прочее, искам да кажа само едно – разграничих се от християните по-рано (нарекох ги „те“), защото аз не съм религиозен, даже не съм вярващ. Всъщност се самоидентифицирам (нали вече така е модерно) като атеист. Да, покръстен съм като бебе, молил съм се като дете, но само толкова. Съдейки по насилието и смъртта, сред които живеем, аз не вярвам, че като умра ще се освободя. Предпочитам да се освободя преди да умра. Но сега пък ще прозвуча като комунист… Моята вяра се сумира в един прекрасен цитат от Вапцаров:

„Разстрел, и след разстрела – червеи.
Това е толкоз просто и логично“.

Защото аз залагам на логиката, не ми харесва мисълта, че някакъв въображаем приятел ми диктува как да живея, как да се държа с жените, какво да обличам и да го обичам за това, че той е милостив към мен като не ме удря с мълния всеки дъждовен ден.

Ако ние сами не се спасим, няма кой. Иначе йеховоизбраните и аллахоизбраните ще ни диктуват как да живеем, пък после ще има да спорим на тема „запомни едно – пророкът МИ е много по-добър от пророкът ТИ“. А като погледнем монотейстичната теорема, че има само един бог, една вяра и всички останали са неверници, много бързо ще се затрием като вид. Това не е играта на „горещ комунистически картоф“ между БСП и ГЕРБ, това е играта на големите религии и техните големи пари, които са вложени в големи маси от хора. Нека си спомним соцклишето, че всички сме розови отвътре и кървим в червено.

Малко числа: Ал Кайда са около 85 хил. души, Ислямска държава са около 70 хил. бойци (руски данни). Сега погледнете тези числа – Иракски Кюрдистан е 5 млн. и 300 хил. души, кюрдите в Турция са около 15 млн. (според ЦРУ), Израел има население от 8 млн. и 800 хил. души, а на територията на Израел живеят около 1 млн и 600 хил. араби. Мисля че разбрахте намека. Това не е обикновена война срещу терористична групировка, това може да прерасне в нов кръстоносен поход. Или полумесецоносен поход, или звездоносен поход, зависи от предпочитанията ви. Европа вече се напълни с милиони мюсюлмани. Всеки иска да наложи свойте възгледи над човека до него, това е човешката природа. И по-специално, това е начинът на разпространение на религиозните учения. Ако ви се ходи в Рая, бързо си намерете религия, че иначе ще трябва да зависите от себе си, а това не е изгодно за вас, Бог, Аллах, Йехова и папа Франциск, Ердоган и Нетаняху.

Според Корана, краят ще дойде, „когато жените станат мъже и мъжете станат жени“.

Напоследък се появиха много поддръжници на трансджендъровите права и не се знае дали ще има достатъчно място в Ада при шейтаните за всички ви. Аз си заплювам едно местенце в пръстта!

Интифада  означава «въстание» на арабски език. Свързан с двата големи палестински бунтове от 1987 и 2000 г. Оттогава редовно се появява призракът на трета интифада, за което призова групировката „Хизбула“ тези дни/Поглед.инфо

Калоян Ненчев

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;