Делегация на руското министерство на отбраната, водена от заместник-началника на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация Виктор Калганов, участва в Пхенян в първото заседание на съвместната военна комисия с КНДР. Това съобщи в четвъртък на официалната си страница във Facebook руското посолство в КНДР.

В съответствие с предварителното споразумение, постигнато в Пхенян, се провежда първата среща на съвместната военна комисия по разглеждане хода на изпълнението на междуправителственото споразумение за предотвратяване на опасни военни действия», отбеляза дипломатическата мисия.

КНДР се представлява в разговорите от заместник-началника на Главна оперативна дирекция към Генералния щаб на Корейската народна армия генерал-майор Пак Хо Чхол.

Делегацията на Министерството на отбраната на Руската федерация пристигна в Пхенян на 13 декември и ще остане там до 16 декември. Споразумението за предотвратяване на опасни военни действия бе подписано от Руската федерация и КНДР през ноември 2015 г.

 

Тагове: ; ;