Сърбия прикани руснаците да закупят предприятията й

В Белград се проведе заседание между представителите на Държавната Дума на Русия и Комисията по икономическа политика, индустрия, иновативно развитие и предприемачество с главния секретар на Министерството на промишлеността Драган Стеванович от сръбска страна. Става въпрос за разширяване на руско-сръбското икономическо сътрудничество и преди всичко за приватизацията.

Стеванович представи на руския парламентаристи портфолиото за приватизацията на Министерството на промишлеността, по-специално бяха посочени три химически компании: Петрохемия, Азотар и МСК,  съобщи пресслужбата на Министерството на промишлеността на Сърбия.

Според него, има още и други компании в портфейла за приватизация, които може би ще представляват интерес за руските инвеститори, той поиска от членовете на комисията помощ в тази насока.

Участниците от руската делегация изразиха благодарност към ръководството на Сърбия за ясната позиция относно антируските санкции.

«Отношенията между Сърбия и Руската федерация са приятелски, те се базират на политическо и икономическо сътрудничество», — каза представителят на министерството, той потвърди, че позицията за санкции е многократно потвърдена лично от президента на Сърбия Александър Вучич.

Тагове: ; ;