Руските «Солнцепек» «разбиха носа» на американските «Абрамс» във войната срещу ИДИЛ в Ирак (и 2 видео)

Руските "Солнцепек" "разбиха носа" на американските "Абрамс" във войната срещу ИДИЛ в Ирак (и 2 видео)Руската военна техника показа най-добрите си страни по време на ожесточените боеве на иракската армия срещу терористите от ИДИЛ.

На 12 декември по време на военния парад в Багдад, който бе посветен на победата на иракската армия над бойците от Ислямска държава, присъстваха тежките руски огнеметни системи «Солнцепек».

Системите са създадени на базата на шасито на танковете Т-90А. Те участваха в най-значимите сражения и със своите удари деморализираха действията на незаконните въоръжени части, за което получиха от иракското командване званието «истинското оръжие на победата».

Иракските военни отбелязват високата надеждност на руската техника, подкрепяйки думите си със суха статистика: за целия период на войната с ИДИЛ не е била ударена нито една система  ТОС-1А.

Особено положително изглежда този показател на фона на резултатите на американските танкове  М1А1 «Абрамс», които също бяха задействани в операциите за унищожаване на бойците.

По време на сраженията с ИДИЛ бяха унищожени 48 броя американски танкове.

Голяма част от «Абрамсите» бяха поразени от терористите с помощта на старите съветски противотанкови ракети, произведени още през 1970-те години на миналия век.

Припомняме, че на 9 декември Ирак обяви за пълния разгром на бойците от ИДИЛ на територията на страната.

Петя Паликрушева

Руските "Солнцепек" "разбиха носа" на американските "Абрамс" във войната срещу ИДИЛ в Ирак (и 2 видео)


 

 

Коментари:

Зареждане ...