Темата Крим не подлежи на обсъждане, това заяви в сряда пред журналисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че САЩ искат да върнат въпроса за Крим, но приоритетна тема за Вашингтон е регулирането на ситуацията в Донбас.

«Що се отнася до Крим, то тук няма какво да се добави. Тази тема по никакъв начин не подлежи на каквото и да е обсъждане», каза Песков, отговаряйки на молбата да се коментират думите на Тилърсън.

Припомняме, че в края на октомври Песков вече засегна темата за териториалната принадлежност на Крим.

Прессекретарят на президента на Русия нарече изявлението на телевизионната водеща Ксения Собчак за принадлежността на Крим невярна.

Припомняме, че през юли президентът на Украйна Порошенко заяви, че Крим трябва да бъде върнат на Украйна от Европа. При това самата Украйна не оставя позитивни очаквания за връщането на Крим, предприемайки все по-абсурдни стъпки.

През юни Порошенко възложи на Конституционна комисия да подготви проект за изменение статуса на Крим. Фактически Крим бе признат за територия на Русия дори от международния съд на ООН.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;