12 декември 2017-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с президентът на Сирия Башар Асад на руската военна база «Хмеймим».

 

 

С  думите » Дойдох, както обещах»,- Владимир Путин започна разговора, като подчерта важността от свършената работа и пораженията, които са нанесени на терористите от ИДИЛ и необходимостта от връщането на Сирия към мирен и нормален живот.

 

 

 

» Много се надявам, че заедно с Турция и Иран, които ни съдействат за изкореняването на тероризма, ще успеем да върнем Сирия към нормален и мирен живот, към възстановяване на политическият процес в страната.

Важно е да се подготви Конгреса на народите в Сирия за пусканане на процеса по мирно урегулиране»,- добави руският президент.

 

 

На свой ред, президентът на Сирия, Башар Асад, който САЩ не успяха да свалят както планираха изначално, заяви, че победата на тероризма в Сирия е много значима за съседните страни в региона.

» Темата на нашата среща е унищожаването на бойците на ИДИЛ, тема която е от значение за целия свят.

И ние се справихме с това.

От името на целия народ на Сирийска Арабска Република, изразявам дълбока признателност за ролята, която изиграха Вашите въоръжени сили.

Победите, които достихнахме заедно, засягат не само нашата страна, но и съседните страни в региона»,- каза Башар Асад.

 

 

 

На 11 декември президентът на Русия Владимир Путин посети руската военна база Хмеймим в провинция Латакия и даде запове за началото на извеждане на руските войски от Сирия, по приключване на съвместната антитерористична операция срещу ИДИЛ.

Руският държавен глава добави,че ако терористите в Сирия пак надигнат глава, Русия ще им нанесе такива удари, каквито по-рано не са й сънували.

 

Командващият на войските на РФ в Сирия, генерал-полковник Сергей Суровикин доложи на Владимир Путин, че за последните 7 месеца са унищожени 32 хикяди терористи и бойци от «Ислямска държава»

 

» Освободени са над 67 хиляди квадратни киломента от територията на Сирия, над 1000 населени пункта, 78 нефтогазови полета, две месторождения на фосфатни руси.

Изпълнени са 6956 самолетни полета и над 7000 въртолето-полета. Унищожени са 32 000 бойци на

» Ислямска държава», 394 танка, и над 12 хиляди единици оръжие и техника»- доложи генералът за операцията, която са извършили за последните 227 дни.

 

Такъв разгром на тероризма САЩ не са и сънували, както и разгром на плановете им по захвата на Сирия и всичките й ресурси, което й обяснява новоизпеченият конфликт, който разпали лично Доналд Тръмп с обявяването на Йерусалим за столица на Израел.

САЩ с това си действие показа ясно, че продължава да иска и търси война. Конфликтът Израел-Палестина е нова фаза от плановете на САЩ.

Продължаваме да следим темата.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;