Бившият губернатор на Калифорния, актьорът Арнолд Шварценегер по време на речта си на екологичната среща в Париж коментира решението на САЩ да излязат от Парижкото споразумение за климата.
«Не е важно, че американският президент Доналд Тръмп се отказа от Парижкото споразумение, защото частният сектор не е излязъл от него, както и общественият сектор. Университетите, учените и инженерите не са напуснали споразумението също. Никой не е излязъл. Доналд Тръмп изведе от споразумението Доналд Тръмп. Така че не се вълнувайте от това», заяви Шварценегер.

 

Former California Gov. Arnold Schwarzenegger rides a bike through the streets of Paris before speaking at an environmental summit: «It doesn’t matter that Donald Trump backed out of the Paris Agreement» http://abcn.ws/2AtwMol 

По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон нарече проява на агресия самостоятелното решение на Доналд Тръмп да излезе от Парижкото споразумение за климата, той също заяви, че ще бъде радостен отново да поздрави американския си колега, ако той промени решението си.

 

 

Тагове: ; ; ; ;