12 декември 2017-Нюз Фронт.

Вчера стана известно, че Президентът на Русия Владимир Путин започва извеждането на голяма част от руските войски от Сирия, след като терористичната групировка » Ислямска държава» е била разгромена в максимално възможна степен.

 

 

До последния момент водещи западни медии се опитваха да разпространяват лъжи за руската армия. Сгрешени цитати, преиначени думи и основно лъжи, бяха типичния метод за демонстрация пред читателя на журналистическото качество на зависимите медии в САЩ.

Слуховете тиражирани от САЩ впечатляваха с буйна фантазия и развинтетно въображение. А действията на последните говориха повече от ясно сами за себе си. Неколкократно излизаха факти на бяла свят за подкрепата от страна на САЩ към терористите, подкрепени с доказателства, снимки и видео материал.

И разгромът на терористите се чувстваше все по-осезаемо, което караше САЩ да измисля всемовъзможни манипулации за да предотврати някак победата на ВКС Русия и Сирия.

 

 

Последните журналистически напъни на американците звучаха крайно отчаяно. Стигна се до там, че през почивните дни, се появи дори материал, в който се прокарваше фантастичната идея, че  » Путин и Асад сътрудничат с ИДИЛ», след като в Идлиб разгонените теросристични групировки на Ислямска държава и

Hayat Tahir al Sham се избиха помежду си.

Колкото повече напредваха в победата над терористите руските и сирийски войски, толкова по-жалки и отчаяни ставаха опитите на американската медийна машина да преиначава истината.

 

Ясно е само едно: САЩ не успяха да запазят за дълго време учреденият от тях проект » Ислямска държава» в Сирия и претърпяха небивал провал.

Не е тайна, че САЩ охотно биха продължили войната още 20 години, за да отнемат от Сирия ресурсите с които разполага.

А борбата с тероризма, за САЩ си беше просто предлог за да оправдават действията си, които нямат нищо общо с борба с тероризма.

Фактът, че краят на ИДИЛ в Сирия вече е безвъзвратно решен, означава, че двойната игра на САЩ е приключена. И скоро, освен пълното прогонване на терористи от Сирия, предстои и пораженческото напускане на американците от там ( те затова веднага спретнаха «Йерусалимския конфликт», за да се застраховат).

И не трябва да се забравя едно: до този момент руската армия е единствената армия, която успя да преодолее ИДИЛ в Сирия, след като сирийския президент Башар Асад се обърна с молба за помощ към Русия.

А това, че американската коалиция се намира в Сирия под предлог, че бори тероризма, е фактически нарушаване на международното право и без мандата на ООН. Тоест, САЩ никой не ги е канил там.

Доналд Тръмп вече съобщи, че американските въоръжени сили ще останат обаче в Сирия, а Вашингтон от своя страна ще прави всичко по силите си, за да си припишат САЩ победата над терористите, с помощта на подконтролните им медии.

Такова поведение не е изненада за никого, Пентагонът още през 2015 година се опитваше да си припише успешни въздушни налети на Русия за свои.

Колкото и да са изкусни лъжите на Запада, най-голямото оръжие си остава истината. 

А тя е, че Русия разгроми терористите и плановете на САЩ да превземат Сирия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;