12 декември 2017-Нюз Фронт.

Вчера, 11 декември, президентът на Русия Владимир Путин даде заповед за извеждане на руската военна част от Сирия на базата в Хмеймим.

В близките дни руските военни ще започнат да напускат арабската република след успешното завършване на антитерористичната операция по освобождаването на Сирия от «Ислямска държава».

Значимото събитие, не остави равнодушни американците. Представителят на Пентагона Ерик Пехон заяви, че извеждането на руските войски нямало да повлияе на действията и приоритети на САЩ в Сирия.

А какво може да значи това, всеки сам да си умозаключава, изхождайки от това, че сред приоритети на САЩ беше свалянето на Башар Асад, което не беше допуснато, и мощното въоръжаване на терористите от страна на САЩ.

 

 

След разгрома на ИДИЛ в източната част на Дейр-ез-Зор, правителствените войски продължават да намират оръжие и изоставени оръжейни складове на отстъпващите терористи.

В тази връзка, сирийската армия планира създаването на нови формирования, които да бъдат оборудвани с намереното оръжие.

 

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;