12 декември 2017-Нюз Фронт.

По време на заседанието на Съвета за Сигурност на ООН по темата за човешките права, постоянния представител на КНДР заяви, че САЩ са изгубили » в политическото и военно противостояние».

 

Отделно, северно-корейските дипломати не пропуснаха да отправят критика и към Съвета за Сигурност, отбелязвайки, че заседанието показва » пренебрежение към Устава на организацията» и  » акт среу волята на мнозинството държави-членки на ООН».

» Това нагледно доказва, че Съвета за Сигурност се е превърнал в инструмент в ръцете на САЩ, и доверието на международната общност към Съвета за Сигурност  е ударило дъното, което подчертава необходимостта от реформиране на Съвета за Сигурност на ООН»- заяви постоянния представител на КНДР.

 

Северно-корейските дипломати добавиха, още, че ако САЩ и други враждебни сили смятат да заплашват КНДР с обсъждане на теми като » въпроси по правата на човека» в Съвета за Сигурност, то това са си техни мечти, които няма как да се сбъднат. Не се плашат един вид севернокорейците, от методите на САЩ да застава показни дискусии тип-мъмрене и наставления, кой как да живее в собствената си страна.

 

По-рано, постоянният представител на САЩ към ООН Ники Хейли обяви, че ако Китай не оправдае очакванията им ( на САЩ- бел.ред), то Вашингтон » ще вземе ситуацията в свои ръце» и ще приложи допълнителни санкции.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;