12 декември 2017-Нюз Фронт.

Афганистан — «гробницата на империи», една от най-загадъчните и непокорни страни в света, която нито веднъж не прекланя глава пред онези, които дръзват да я покоряват.

Един съвсем друг поглед към Афганистан, страната, която сме свикнали да възприемаме като размирна, дива и оплетена в легенди за наркотрафик и военни интриги.

Афганистан и до днес остава неспокойна страна.

Сега страната е обект на внимание и от страна на ИДИЛ, които отстъпват от Сирия и търсят нови хоризонти за продължаване на американките планове.

Но към това, ще се върнем още.

Сега поглед към непознатото лице на Агфанистан.

 

 

( снимка:  Олег Никишин / Getty Images)

Жителите на тази страна предпочитат да продължават да живеят в собствения си причудлив и средновековен свят, където жената се цени малко повече от добрия кон.

За нас това е чужд и неразбираем свят, но хората живеещи в него имат своето мнение по геополитическите въпроси. И определено мнението им не е в полза на САЩ.

Афганистанците, меко казано не обичат американски военни и тяхното присъствие в страната си.

Те имат собствен поглед върху нещата, и за тях американските военни, нямат морал и чест, «те са просто невъзпитани хулигани във военни униформи, които не уважават другите страни, те не са бойци или войни» смятат местните, които са видели не малко за последните десетилетия. Докато към руските военни се отнасят с уважение. Ето ти и позиция по афганистански- според понятията.

Сега обаче, местното население на Афганистан с още по-голяма неприязън се отнася към САЩ, защото разбира, че заради американските планове, сега страната им може да бъде обхваната от «терористична зараза».

 

 

Разгромът на ИДИЛ в Сирия и Ирак е подходящ повод за терористите да се насочат към Средна Азия и да се решат на пробив.

А такова удобно място за пробив е именно северен Афганистан. Местните вече алармират, че отстъпващи бойци бягащи от Сирия се промъкват  в страната през река Пяндж и до този момент са навлезли стотици.

Групират се, утихват и са в позиция на изчакване. На инструкции, указания, бойни задачи- местните не знаят, но определено не са доволни от възникващата ситуация и винят за това САЩ.

» Искат тук да правят «Сирия», ще им покажем на тези американци»,- заканва се един от местните граничари, който следи терористичната миграция и разсъждава върху случващото се.

Афганистан дава сигнал към света, че след разгрома на терористите в Сирия, част от тях се прехвърлят към Афганистан с помощта на американски военни. И това не се харесва от жителите, защото такива действия не обещават нищо добро.

Очаквайте продължение по темата скоро.

 

Ася Иванова-Зуан

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;