Превод от изданието:

Разследването на предизборния щаб на Тръмп по руското дело, което води Робърт Мюлер, продължава, на този етап без отговор остават множество въпроси: кой ще бъде обвинен? Кой тайно си е сътрудничил със следствието?

Тази седмица екипът на Тръмп направи няколко взривни изявления, касаещи бившия ръководител на предизборната кампания на Тръмп и човека, флиртуващ със собствения си телефон Пол Манафорт.

Манафорт понастощем е под домашен арест, защото му предявиха обвинения по подозрение за «преднамерено предоставяне на невярна информация за милиони, получени от него от чуждестранни правителства, неплащане на данъци и престъпен сговор срещу САЩ.

А това е много тежък списък със сериозни обвинения, които могат да се резюмират само с една фраза: «бившият ръководител на предизборната кампания на Тръмп».

Отчитайки броя на предявените към Манафорт обвинения, съдът му наложи санкция «да се въздържа от изявления в СМИ и пред публика въобще».

Пол Манафорт иска съдът да смекчи условията му за домашен арест, но, за нещастие на Пол Манафорт, Пол Манафорт е идиот.

Работата е в това, че — както в момента разбрахме — миналата седмица Пол Манафорт и някакъв негов колега са поръчали статия за политическата дейност на Пол Манафорт в Украйна.

Според техния замисъл, Пол Манафорт и неговият съратник е трябвало да напишат авторска статия под чуждо име — някаква си Полина Вуменфорт.

Разбира се, Манафорт трябва да се дистанцира от каквито и да било връзки с Русия — защото, както и следваше да се очаква, неговият гореспоменат съавтор се е оказал «един стар руски колега, който понастоящем живее в Русия и поддържа връзки с една от руските спецслужби».

Общо казано, Манафорт така плътно е свързан с Русия, че скоро ще му забранят да участва и в Олимпиадата.

Превод: Петя Паликрушева

Източник: 


Тагове: ; ; ; ;