Сеул ще наложи нови едностранни санкции на Северна Корея като ответна мярка след новия опит с балистична ракета, предадоха Франс прес и ТАСС.
Съобщението идва след края на необичайно посещение в Пхенян на високопоставен служител на ООН — Джефри Фелтман, който подчерта «спешната необходимост да се предотвратят грешките при изчисляване и да се отворят канали, за да намалеят рисковете от конфликт» със Северна Корея.
Само че новите едностранни санкции, определени от Южна Корея, за втори път за един месец, вероятно ще предизвикат гнева на Пхенян, отбелязва АФП.
Санкциите са насочени към 20 севернокорейски организации, най-вече банки и търговски дружества, както и към 12 севернокорейски физически лица, предимно банкери, които ще бъдат поставени в черни списъци от понеделник (11 декември), посочва южнокорейската агенция Йонхап, като цитира представител на министерството на външните работи.
Санкциите забраняват южнокорейските компании и лица да търгуват със севернокорейски юридически и физически лица. Тези санкции обаче по същество са символични, като се има предвид слабият междукорейски обмен, допълва АФП, бта

Тагове: ; ; ;