Министерство на отбраната обяви обществена поръчка за ”интегрирана логистична поддръжка” на 12 изтребителя МиГ-29А и 3 изтребителя МиГ-29УБ. Срокът и е 48 месеца, а прогнозната стойност — 81 294 416 лв. Това става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.

С това споразумение за поддръжка «трябва да възстанови летателната годност на самолетите и да осигури не по-малко от 50% остатъчен междуремонтен ресурс на оборудването от комплектацията на самолетите, като под оборудване се разбира агрегати, блокове, възли и детайли от самолета, двигателите РД-33, сер.2, кутии на самолетните агрегати КСА-2 и комплектуващите ги системи и елементи», пише в документите. От тях става ясно още, че кандидатът за новия договор може да бъде само един — руската държавна компания „Руска самолетостроителна компания „МиГ“.
«След възстановяване на летателната годност на самолетите трябва да се осигури общ годишен нальот – не по-малко от 1450 часа (1000 часа на 12 броя МиГ-29А и 450 часа на 3 броя МиГ-29УБ) срещу фиксирана цена за един летателен час. За изпълнението на посочения общ годишен нальот, Интегрираната логистична поддръжка трябва да осигурява не по-малко от 66,6% от самолетите да бъдат в непрекъсната летателна годност», пише още в документите.

Общата стойност на всички договори, които ще бъдат сключвани към рамковото споразумение в рамките на тези 48 месеца е в размер до 41 000 000 лв. лева без ДДС. Сумата може да стигне прогнозната стойност от над 81 млн. лв. «при възникнала необходимост и при приет с решение на Министерския съвет на Република България проект за инвестиционен разход», на база на които министерството има право да сключва конкретни договори към рамковото споразумение. За целта «ще бъде сключено допълнително споразумение към рамковото споразумение», СЕГА

Тагове: ; ;