11 декември 2017-Нюз Фронт.

След показното самоубийство на хърватския генерал в знак на протест, Хагския трибунал вместо да спре с присъдите си, и разправата си над Сърбия, продължава да разпалва напрежение. На прицел е Войслав Шешел.

Хагския трибунал настоява Шешел да бъде осъден на 28 години затвор, и по този повод на 13 декември 2017 година, трибуналът ще се събере за нови изслушвания по делото на Войслав Шешел, който миналата година беше освободен от съшия трибунал.

А сега явно са премислили.

 

 

 

 

Самият Войслав Шешел нееднократно заявява, че при никакви условия няма да се върне в Хага, дори и при изнасяне на присъдата.

И правилно- те си съдят както искат, така че освен гръмкото име на институцията( Международен трибунал), авторитетът й е доста съмнителен, тъй като се превръща в официален и легализиран орган, който не раздава правосъдие, а премахва неудобните жертви както сметне за добре, ако не се подчиняват. А в случая, върви целенасочено наказване на Сърбия за опърничавостта, за това че не приема НАТО.

Припомняме, че Шешел прекара почти 12 години в Хага, от 2003 до 2014 година, когато му позволиха да се върне в Сърбия за лечение. През 2016, Шешел беше оправдан от съда и пуснат на свобода.

И сега обаче съда иска пак да го съди, по същите обвинения, за които преди това го освобождава.

Обвиненията е важно да отбележим- Шешел е обвиняван за гонения срещу мюсюлманите и хърватите по политически, национални и религиозни съображения. Един вид, нетолерантен е бил.

Но никой пък и думичка не казва за НАТО,което разбомби Югославия и я превърна в бивша, под предлог, че спасява от страшните сърби алабнците и други интерпретации по темата. За това и обвиненията към такива генерали са толкова цинични и брутални-защото за наказателни, за непослушание и отказът на Сърбия да си мълчи. Да се подчини.

И сега ги съдят до дупка, един вид като отмъщение за това, че НАТО някога ги е бомбардирало и те помнят.

 

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;