10 декември 2017-Нюз Фронт.

Министерството на отбраната на Руската Федерация обвини САЩ в препятсване на унищожаването на терористите от ИДИЛ.

 

 

» Голяма част от сближаването на руски и американски самолети в района на долината на река Ефрат в Сирия са били свързани с опитите на американската авиация да създаде пречки в унищожаването на терористите от ИДИЛ»,- заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор  Конашенков. 

 

Един от случаите е бил отбелязан на 23 ноември над западния бряг над река Ефрат, когато американски изтребител  F-22 активно е препятствал двойка руски Су-25 при изпълнение на бойна задача по унищожаването на опорния пункт на ИДИЛ в предградието на Маядин.

 

«Самолет F-22 е изстрелвал топлинни капани, създавайки спиращи клапи и постоянно е маневрирал, имитирайки въздушен бой»,- заяви генерал-майор Конашенков.

 

Изтребителят е прекратил опасните маневри и побързал да се насочи към въздушното пространство на ИРАК след появата на руския многофункционален свръхманеврен изтребител  Су-35С.

В тази връзка, руският генерал отправи предложение към представителите на Пентагона да се концентрират върху унищожаването на терористи в Ирак, ако твърдят че се борят с тероризма, а не да правят въздушни провокации с които пречат на Русия.

По-рано изданието New York Times писа, че не американските изтребители, а руските ВКС се опитали да се сближат с американските самолети в Сирия, за да загладят поредния американски жест, който разкрива подкрепата на САЩ към ИДИЛ.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;