Заместник-министърът на външните работи на Великобритания Алън Дънкан заяви, че Лондон ще продължи диалога си с Москва, но без да крие разногласията, които са налице. Това съобщиха в пресслужбата на министерството на външните работи.
«Ще продължим да работим с Русия, като се съгласяваме където това е възможно, но без да крием разногласията си, когато не сме съгласни», каза дипломатът.

Той също така подчерта, че предстоящото посещение на ръководителя на британското външно министерство Борис Джонсън в Русия ще позволи да се обсъдят редица важни международни въпроси.

«Тъй като Русия и Великобритания са постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, моята визита по-късно този месец, както и посещението на министъра на външните работи, ще предостави възможност да се обсъдят редица въпроси по международната сигурност, като Украйна, Сирия, Иран и Северна Корея» — се казва в изявлението на Дънкан.

По-рано британското външно министерство заяви, че Джонсън ще посети Москва в края на 2017 г.

В края на ноември руският заместник-външен министър Владимир Титов каза, че Джонсън ще посети Москва в края на декември.

Тагове: ; ;