CNN направи промени в публикувания по-рано материал, че американският президент Доналд Тръмп, неговият син и други членове на предизборния екип през септември 2016 г. са получили ключ за декриптиране и връзка към сайта с документите на Уикилийкс.

Първоначално в материала се съобщи, че електронното писмо е пристигналона 4 сеп тември. Впоследствие каналът промени датата за 14 септември.

«Първоначалният материал на CNN за датата на изпратеното електронно писмо, изпратено до членовете на кампанията на Тръмп за документите на Уикилийкс, който бе потвърдено за CNN от два източника, беше неправилно.

» Ние обновихме историята си, за да посочим правилната дата и да предоставим подходящия контекст от момента на получаване на писмото «, се съобщава в изявлението на телевизията.

Оказа се, че посланието е имало линк към документи, публикувани от Уикилийкс документи през деня по-рано.

След промяната в новините каналът отбеляза, че съобщението «представлява по-малка важност, отколкото първоначално е било съобщено от CNN».

«Новите подробности показват, че този, който е поправил материала, е разполагал с общодостъпна информация», пише телевизията.

Телевизията приложил към новите скриншот (снимка) на електронното писмо, което те притежават.

На снимката се вижда, че писмото от ползвателя «Майк Ериксън» е пристигнало на 14 септември.

«В Wikileaks са качили новият архив файлове на Демократическата партия на САЩ. Той е твърде голям, за да ви го изпратя към писмото, но вие можете да го изтеглите самостоятелно», се казва в писмото.

По-нататък се посочва линк към документите и ключ за разшифроване.
News Front

Тагове: ; ; ;