Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в  Международния републикански институт и Националния демократически институт във Вашингтон, съобщи пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе своите традиционни срещи с ръководни представители на мозъчните тръстове на Републиканската и Демократическата партия на САЩ, съобщиха от партията.

По време на срещите във Вашингтон са били представени приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. От американска страна е била изказана много висока оценка за включването на Западните Балкани сред основните приоритети на българското председателство. В момента представянето на ясна европейска перспектива пред тези държави била от съществена важност, четем още в прессъобщението от партия ГЕРБ.

Заявено е, че България, чрез членството й в ЕС и НАТО, е положителен пример за целия регион. По време на срещите специално е изтъкнато, че трябва да се  използва всяка възможност за извеждане на нови евроатлантически перспективи пред държавите от Западните Балкани.

За тази цел са договорени конкретни съвместни дейности и проекти между американските аналитични звена, ПП ГЕРБ и европейски фондации. Събития ще бъдат проведени в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС, .допълват още от ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов запознал американската страна с резултатите от последните парламентарни избори у нас през месец март 2017 г., както и с усилията и успехите на българското правителство в областта на външната политика и икономическото развитие. От американска страна изказали високо мнение за усилията на българското правителство в тези области.

Утре срещите на Цветан Цветанов във Вашингтон продължават по програма.

 

Тагове: ;