7 декември 2017-Нюз Фронт.
Битката за Балканите е в пълен ход, и пропагандата на Запада е усилена максимално, още повече след публикуваният американски доклад от «Атлантическия съвет», в който се описва новата американска стратегия по обхващането и управлението на Балканите (от САЩ- бел.ред.) посредством ЕС.

И разбира се, първите проявления са на лице. Авторитетно шведско издание  „Афтонбладет“

публикува материал изпълнен с яростно възмущение, как така хората в Хърватия прославяли осъденият от Международния Хагски трибунал «военен престъпник» генерал Слободан Пърляк.

 

( генерал Слободан Пърляк, който след като изслуша присъдата на Международния трибунал изпи отрова в залата на съда)

 

Хърватския портал » Индекс» предосстави превод на материала публикуван в шведското издание.

Авторът на текстта там изразява позиция, от която става ясно, че според него » Хърватия с подкрепата на Пърляк се е изплюла в лицето на Швеция и Евросъюза», но допълва цинично, че Хърватия и занапред продължава да обича европейските пари.

Ех, не могат западните умове да си представят какво в действителност представлява балканският дух.

Затова напъните на шведското издание да роди искрено възмущение и да осъди реакцията на цяла страна ( в случая Хърватия) изглеждат наистина отчаяни.

Авторът на статията пише, как хърватския генерал бил осъден за редица военни престъпления: гонения на граждански лица, концлагери, убийства, отнемане на имущество, използване на робски труд, етнически чистки сред мюсюлманското население, за да звучи убедително и да поддържа илюзията за справедливо осъден антигерой.

Но пък хората ясно разбират, че въобще цялата история около тези така наречени «военни престъпления», всъщност е създадена от САЩ, за да се оправдаят други военни престъпления- тези на НАТО.

Шведския журналист пише, как цялата тази история с «демонстративното самоубийство» на Пърляк е можела да приключи без излишен шум, но президентът на Хърватия е объркал нечии планове, с прекъсването на посещението си в Исландия и спешното си връщане в страната.

» Случилото се удари в сърцето хърватския народ»— заяви тогава президентът на страната.

Последвалите реакции от страна на народа, минутата мълчание в знак на уважение към паметта на генерала в хърватския парламент, запалените свещи от обикновените граждани на площада- всичко това, дълбоко е потресло и възмутило западните сценаристи, които въобще не са очаквали, подобен развой на събитията.

 

 

 

» И това се случва в ЕС, насред нашето демократино общество. Позор. Култ към мъртъв убиец. Печално е, че държава като Хърватия е допусната в ЕС изобщо»- пише потресеният западен журналист.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;