Президентът на Русия Владимир Путин заяви за необходимостта да се укрепят зоните на деескалация и окончателно да се прекрати кръвопролитието в Сирия.
Според руския лидер, сега заедно с всички участници в регулирането на ситуацията в Сирия, сирийското правителство, страните в региона и ООН трябва да се премине към следващия етап — политическия процес»,  предаде РИА Новости.
«Началото на политическия процес, създаването и провеждането, както се договорихме в рамките на тристранната среща в Сочи с президентите на Русия, Иран и Турция, на Конгреса на народите в Сирия», отбеляза той.
«А след това, съобразно развитието на този процес, и към избори за президент, парламент…Но това е много голяма, продължителна работа. За начало трябва да се направят макар и първите стъпки — да се ускори това състояние, което е налице в момента, да се укрепят зоните на деескалация, да постигнем окончателно прекратяване на кръвопролитието на сирийска територия, да преминем към процеса на мирното политическо регулиране», завърши президентът.
По-рано Путин обяви за пълния разгром на ИДИЛ на двата бряга на река Ефрат в Сирия.

Тагове: ; ; ; ;