Авторът на блога Crimson Alter Иван Данилов в  своя материал припомня прогнозата на американския финансист Джордж Сорос, който заяви в близкото минало, че «режимът» на президента на Русия Владимир Путин «ще се сблъска с банкрут» през 2017 година.

Данилов отбелязва, че прогнозата на Сорос е точно такава: «остават й още  24 дена».

Според Сорос, банкрутът е трябвало да се случи в резултат на санкциите, а и защото е трябвало да се плати значителна част от руския външен валутен дълг.

Данилов счита, че финансистът е направил в анализа си едновременно няколко грешки.

Например, той не е отчел вероятността от това, че «Русия не само няма да «заседне» в Сирия, но и може успешно да завърши разгрома на сирийските съюзници на Сорос в рекордно кратки срокове».

Освен това, Русия не се е «самоизолирала» от световния финансов пазар, златновалутните резерви на страната са нараснали, а руските облигации се ползват от високо търсене от чуждестранните инвеститори.

Също не се е сбъднало предсказанието, че Путин ще изгуби популярност в резултат на санкциите и падането цените на нефта, отбелязва Данилов.

Според него, операцията в Сирия дори се е превърнала в «източник на допълнителни доходи» за Москва.

Действията на руските военни са позволили да бъдат убедени страните от ОПЕК в това, че «с Кремъл си струва да се сътрудничи», дари ако САЩ са против, отбелязва той.

Ръстът на цените на нефта блогърът свърза с резултатите от сирийската операция.

По-рано главата на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов съобщи, че в Сирия бойците от терористичната организация ИДИЛ вече нямат територии, които да са под техен контрол.

Според него, «отделни огнища на съпротива» все още може би има, но като цяло бойната работа е завършена «с пълна победа и разгром на терористите».

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;