През последните седмици лидерите на ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова – затънаха в тресавището на антикомунистическата истерия. Те започнаха да се обвиняват един друг кой е бил „по-правоверен“ комунист в своето минало, като заеха споделена политическа негативна позиция по отношение на социалистическото минало на България.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ не могат да оставят без отговор този вулгарен антикомунизъм, развихрен от парламентарно представени капиталистически кръгове и партии.

Нашите организации застават категорично в защита на социализма, който в рамките на 45 години (1944-1989 г.) в България реши огромни проблеми, завещани от предходните капиталистически правителства.

Социализмът в България ликвидира безработицата и експлоатацията. Социализмът в България показа на нашия народ какво означава да притежаваш постоянна и стабилна работа с отстояване на правата на хората, какво означава да имаш безплатно здравеопазване и образование за всички хора, евтино жилище, спокоен живот и увереност в бъдещето.

Капитализмът – експлоататорската система, която защитават днес Бойко Борисов и Корнелия Нинова, представлява израз на хаоса и на закона на джунглата в сферата на труда; означава опашки от регистрирани и нерегистрирани безработни хора; означава липса на средства и ресурси за достоен живот; означава мизерни пенсионери; означава постоянна несигурност и неувереност в утрешния ден; означава разпродажба на лично имущество, чрез удара на чука в съдебната зала; означава хора, които се ровят в боклукчийските кофи.

Във времената на социализъм хората на България живееха в разбирателство, в радост и щастие.

Във вашата система – господин Борисов и госпожо Нинова – се пролива човешка кръв в резултат на политиката на НАТО и ЕС; в резултат на империалистически войни, които вие инициирате и поддържате; извършват се престъпления – масови бомбардировки, като в Хирошима и Нагасаки; разрушават се държави, като Либия и Сирия; създават се бежанци – бягащи от войните и глада хора.

Социализмът успя да победи във Втората световна война чудовището на 20-ти век – фашизма, а фашизмът е рожба на капитализма, който вие – господин Борисов и госпожо Нинова – рекламирате, защитавате и проповядвате. Фашизмът е диктатурата на монополите над хората.

Мръсотията, антикомунизмът, забраните, към които прибягват привържениците и апологетите на капитализма като вас, показват единствено вашия страх.

Научен от опита на социалистическата и комунистическата съпротива и борба, нашият горд български народ ще изстрада и ще намери отново своя верен път.

А вашата гнила система – господин Борисов и госпожо Нинова – ще потъне в гробището на историята.

Бъдещето на България е в социализма и комунизма!

Съюз на комунистите в България

Движение «Че Гевара»

Тагове: ; ;