В най-близко време ракетното съединение на 20-та гвардейска общовойскова армия на Западен военен окръг на Русия ще получи на въоръжение най-новите оперативно-тактически ракетни комплекси «Искандер-М».

Това съобщи командващият армията генерал-майор Александър Перязев, предаде пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

Както се отбелязва, тази година в 20-та армия са били решени всички поставени задачи по обучението на подразделенията, получени са навици в рамките на проведените тренировки, налице е проверка на бойната готовност по време на ученията.

По време на преминалите през септември тази година на територията на Беларус стратегически учения «Запад-2017» са взели участие около хиляда военнослужещи, около 250 единици въоръжение и военна техника от ракетното съединение.

Най-добрата част от армията, дислоцирана в Курска област, е получила оценка «Отличен» за извършения пуск на тактическия ракетен комплекс «Точка-У» в Ленинградска област.

В резултат на всички проверки, в това число внезапни, всички управления на обединението, съединенията и подчинените части са получили изключително високи оценки — «Много добър» и «Отличен».

С което без съмнение са доказали високото ниво на подготовка на личния състав на подразделенията на армията и офицерския състав.

Както сподели Александър Перзяев, практически е решен въпросът за превъоръжаването на подкотролните му ракетни съединения с ракетните комплекси «Искандер-М».

Съобщава се, че новата техника за първи път ще вземе участие в бойните стрелби през пролетта на 2018 година по време на полевите учения.

«Искадер» е от семейството на оперативно-тактическите ракетни комплекси, предназначени за поразяване на цели с малък размер, на първо място ПВО и ПРО, командни пунктове и обекти от инфраструктурата.

Той е вариант на квазибалистическите ракети, създадени с употребата на занижена откриваемост «стелт-технология».

Военнослужещите от съединението вече са преминали през съответното преобучение за експлоатация на ракетните комплекси.

«Искандер» е от семейството на оперативно-тактическите ракетни комплекси.  Всички системи са предназначени за поразяване на различни цели на противника в дълбочина.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ;