„80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия. Който е извършил престъпление, да понесе наказание”, заяви пред «Нова тв» лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова, и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

Нинова показа документи за четири проверки на сделката за «Техноимпекс» през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. По думите й, те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

„Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност за собствения си професионален живот”, заяви Корнелия Нинова.

Попитана с какви пари е купила акции на «Техноимпекс», Нинова обясни, че заедно с още 27 души, през РМД, е собственик на дружеството.
«Има прехвърляне на акции и други, но аз не съм единствен собственик. Парите за акциите ги плаща РМД-то – от търговска дейност», добави соцлидерката. Тя била дала пари за учредяване на РМД, което било с капитал 5000 лева. Освен това, Нинова заяви, че купила жилище с кредит, заедно със съпруга си.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се поддадем на тази провокация”, каза още тя.

На директен въпрос готова ли е да даде конкретни примери за разбойническа приватизация, в която са участвали нейни политически опоненти, Нинова отвърна, че «може да подходи и по този начин», но попита какъв ще е резултатът от това, след като има по-належащи промени — протестират лекари, полицаи, пенсионери.

«Днес и сега се крадат 10 млрд. лева — от паралелната държава, и това е в основата на несправедливостта в държавата, чувала съм го устата на шеф на разузнавателна служба по време на КСНС. Нека говорим какво се случва тук и сега», призова тя.

«Няма да допуснем шайкаджията Антон Тодоров да говори какво се случило преди 20 години, а през това време — няма проблеми, хората умират на улицата», заяви Нинова по повод отхвърленото предложение на БСП за промяна в здравеопазването и собствеността на болниците.
Тя посочи,че още преди 10 дни от БСП са предложили промяната, а чак сега главният прокурор Сотир Цацаров заговорил за същото нещо, СЕГА

Тагове: ; ; ; ; ;