6 декември 2017-Нюз Фронт.

България се вдигна в защита на руските спортисти, които бяха отстранени от участие в Олимпийските игри- 2018 в южнокорейският град Пьончан. Скандалното решение взето от МОК ( Международен олимпийски комитет ) до голяма степен изглежда политически мотивирано и нарушава правата на руските спортисти.

Подобно преднамерено отношение към спорта и към Русия не остана без реакция и от страна на България.

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, заяви че отборът на Русия трябва да бъде допуснат до участие в Олимпиадата през 2018 и да играе под националния си флаг.

 

 

«Онези, които нямат никакво отношение към нарушенията трябва да участват в Игрите в Южна Корея под флага на страната си», — заяви Стефка Костадинова.
Тя добави още, че наказание трябва да носят само онези спортисти,които са нарушили или игнорирали антидопинговите правила, а не да се спекулира с темата.
Стефка Костадинова изрази надежда, че Международния олимпийски комитет (МОК) ще вземе адекватно и вярно решение, и спортистите на Русия ще бъдат допуснати до участие в Олимпийските игри под собствения си флаг.

 

 Действията на МОК по отношение на руските спортисти возмути България и от българска страна последва мигновена реакция,примера на която може да последват и спортните ведомства на други държави.

Тагове: ; ; ; ; ; ;