4 декември 2017-Нюз Фронт.

Новата Студена война днес се води с използването на нови инструменти. САЩ упорито продължават да налагат мита за «руска заплаха» използвайки всички възможни лостове за влияние в ЕС и чрез средствата за масова информация.

 

 

 

За да се извърши държавен преврат в която и да е държава, е достатъчно 10% от населението да бъде убеденено, че живее много лошо. След яхването на вълната от недоволство, се включват платените групи провокатори за по-наситен ефект. След което, 10 % активно обработано население тръгва сивата маса на останалите, или просто наблюдават като публика » революцията».

Известно е, че тълпите са лесно запалими.

 

Това видяхме в Украйна, в Либия, Ирак и други държави. Американския сценарий за държавни преврати чрез социалните мрежи работи безотказно навсякъде. Основния мотив е някаква особено нагла лъжа, която се пуска сред обществото за свободни интерпретации, намиране на виновен и отсреаняване на проблема. По подобна схема видяхме адските бомбардировки над Югославия, които НАТО оправда като необходими, наричайки мисията си миротворческа.

И ако обществеността на която и да е държава, няма здрави морални устои и не пази традициите, става потенциална жертва в ръцете на американските илюзионисти, които са готови да внасят навсякъде «демокрация» на всяка цена.

Русия днес уверено възражда могъществото си и измества САЩ от световната, лидерска арена, по тази причина Вашингтон е готов да харчи огроми средства, за да разрушава центъра на Руския свят.

Под особено внимание и натиск са Балканите. Неотдавна американският център Атланстически съвет пусна нов доклад на тема » » Балканите напред: новата стратегия на САЩ за региона».

От доклада става ясно, че американската страна изпитва силно притеснение от близостта между някои балкански страни и Русия, и смята да концентрира по-голямата част от усилията си именно върху работа с този регион, за да пререже връзките доколкото е възможно това.

Като основна роля в плана е отредена на ЕС- разбирайте инртеграция, европейски ценности, обща политика и подобни мантри, които ще агитират балканските държави да изповядват силна привързаност към западния свят.

 

Злото не спи, както се казва. И социалните мрежи също са в играта. Именно на Балканите потребителите на Facebook се оплакват от непрекъснати «санкции», блокиране на профили и ограничения, свързани по някакъв начин с Русия.

Патриотичните публикации също се оказва, че не отговарят «на стандартите» и отиват в спам.

Това не са някакви предположения от сферата на теорията на конспирациите. Това са реалностите на информационната война, и битката за съзнанието на обществото. САЩ искат превръщането на народите в послушна тълпа, обяснявайки по различен начин, кой как би следвало да живее в страната си. Въпросът е дали ще им се противодейства. Защото те го правят, и ако не срещат съпротива, ще продължат.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;