5 ноември 2017- Нюз Фронт.

На Балканите става все по-горещо, и ИДИЛ очаквано се активизира именно в този регион, след претърпените поражения в Сирия.

Потвърждение за това става и призивът на «Ислямска държава» за кървава нова година. Терористите разпространиха специално обръщение адресирано към последователите си в Албания, с призив за организиране на серия атаки и атентати по време на рождественските и новогодишни празници.

 

 

( Кадър от новогодишния атентат на 2017 в Турция)

 

Припомняме, че първият ден от 2017 година беше окървавен с жесток атентат в Турция, като новогодишен подарък от терористите, а рождественските празници бяха почернени в няколко страни в Европа.

И след претърпения разгром в Сирия, терористите готвят нови планове, вариант «Б», Б, като Балкани.

За това призивът е насочен именно към последователите на ИДИЛ в Албания, по- рано сме писали, че по данни от източници в разузнаването в няколко балканскки страни има спящи терористични клетки, които се подозира, че могат да бъдат «събудени» и задействани при необходимост.

» Има достатъчно време, за да се намери подходящ автомобил, за да се вреже в тълпа християни по Рождество, или да се купи нож, за да се колят един по един, или просто да се осигури оръжие и да се стреля на месо»,- призова идейно и терористичната организация, предаде сръбската информационна агенция Танюг, позовавайки се на косовски медии на албански език.

 

Ислямска държава даже е нарекла 2018 » кървава година», като отмъщение за загубите си в Сирия и Ирак.

По-рано терористите от » Ислямска държава» призоваха » Вълците-единаци», тоест терористите-индивидуалисти, за които обикновено не се знае, че са част от редиците на ИДИЛ защото действат самостоятелно и се готвят дълго време, за жертвен атентат, или изключително интелигентно и обиграно се занимават с вербовка на мигранти, «загубени овце на Алах» , готвейки ги за атаки на Рима и Ватикана.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Бъдете бдителни, идват празници.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;