Замглавата на Министерството на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в понеделник среща с посланика на Куба в Москва Емилио Лосада Гарсия, съобщи сайтът на МВнР на Русия.

«По време на разговора подробно бяха обсъдени приоритетните въпроси в двустранното икономическо и хуманитарно сътрудничество», се казва в съобщението.

По-рано бе съобщено, че САЩ твърдят, че няколко сътрудници от американското посолство в Куба са били подложени на «акустична атака» с използването на специално оборудване, в резултат на което при някои от тях са започнали проблеми със здравето. Това съобщава CNN, позовавайки се чиновници от Държавния департамент на САЩ.
Според единия чиновник, проблемите били били дотолкова сериозни, че минимум двама американски граждани са били принудени да се върнат в САЩ, за да се лекуват.
Отбелязва се, че в резултат дипломатите биха могли да загубят слуха си завинаги.
Чиновниците били станали жертва на «акустична атака» не едновременно, считат от Държавния департамент, но от края на 2016 г. при тях се забелязали симптоми, близки до тези при сътресение на мозъка.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;