4 декември 2017-Нюз Фронт.

Американските военнни са научили много от украинските войници. Такова нелепо и цинично заявление направи командващия на силите на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис в интервю за изданието «Европейска правда» .

 

 

 

( един от многото кадри на войната, която американците продуцират в Украйна)

 

 

Според думите на американският генерал, всички съюзници на САЩ са получили  опит с участието си в конфликта в Донбас.

 

» Този опит, който ние получихме благодарение на украинската армия, без преувеличение, » ни събуди»,- заяви Ходжис.

 

 

 

Като пропуска да отбележи колко млади момчета на Украйна са легнали в земята, доката американците получават опит от правенето на война с чужди ръце на чужда територия.

 

 

 

 

 

Отговаряйки на въпрос за възможното членство на Украйна в НАТО, американският генерал напомни, че украинските военни са били използвани и за операции в Ирак и Афганистан.

 

» Затова уважение към мъжете и жените от украинските въоръжени сили наистина има»,- отбеляза генералът на САЩ.

 

Бен Ходжис заяви, че САЩ » пазят предаността на Украйна». Като доказателство на думите си, той сподели фактът, че към настоящият момент на територията на Украйна има над 250 хиляди американски войници ( изпратени да трупат военен опит явно), и добави :

» Ние с Украйна сме партньори».

 

Въпреки, че подобно партньорство изглежда по-скоро като договорка между определени лица Украйна да бъде използвана като военен полигон и тренировъчна площадка за американски войници в интересите на САЩ. И за да има повод да се оддържат санкциите срещу Русия.

 

 

По-рано съветникът на президента на САЩ по национална сигурност Герберт Макмастър заяви, че Вашингтон ще продължи да доставя на украинската армия нелетателно оръжие ( за да добиват още опит американските военни явно).

През ноември медии съобщиха, че Съветът за национална сигурност смята да препоръча на Доналд Тръмп да се отпуснат още пари, или допълнителен грант за Киев за покупката на противотанкови комплекси Javelin.

Сега САЩ не се притесняват да казват, че официално помагат на Украйна с оръжие, оборудване и тренират войниците си украинска територия. Докато там страната изживява най-страшната си трагедия, и децата на Украйна заспиват сред разрушения, под звуците на обстрели…с помощта на САЩ.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;