Доналд Тръмп се нахвърли с критика към Министерството на правосъдието на САЩ.
Американският президент обвини ведомството в това, че то не се е справило с разследването на делото за пощенския сървър на Хилъри Клинтън, но е подложило на «несправедливо преследване» неговия бивш съветник по въпросите на сигурността Майкъл Флин, пише  Financial Times.
«И така, генерал Флин лъже ФБР, неговият живот се руши, а в това време лъжливата Хилъри Клинтън по време на разпита под клетва, който е протоколиран, излъга многократно…
С нея нищо ли няма да се случи?
Прогнила система или просто двойни стандарти?», недоумява Тръмп в своя акуант.
«Много хора в нашата страна питат, какво се кани да прави министерството на правосъдието с това, че нечистоплътната Хилъри след получаването на призовката от конгреса на САЩ изтри и «проми с киселина» 33 хиляди електронни писма. Никакво правосъдие!», подчертава президентът в следващия си пост.
По-рано Флин призна в съда, че е излъгал ФБР за разговорите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк.
Тези преговори се отнасяли за отговора на Москва за санкциите, наложени от администрацията на Барак Обам, както и относно гласуването на Съвета за сигурност на ООН, което трябвало да се случи преди встъпването на Тръмп на длъжност, твърди изданието.
Главата на Белия дом уволни Флин от поста съветник на 24-ия ден от своето управление.
Причина за оставката стана фактът, че чиновникът съобщил «лъжлива информация» за разговорите си с руския посланик на вицепрезидента Майк Пенс, припомня изданието.
Тръмп не придаде особено значение на сътрудничеството на Флин със спецпрокурора Робърт Мюлер. В разговор с репортери президентът заяви, че той «няма каква да скрива», отбелязва  Financial Times.  
Превод: Петя Паликрушева
Източник: https://www.ft.com/content/b0e113f2-d78d-11e7-a039-c64b1c09b482

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;