3 декември 2017- Нюз Фронт.

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че САЩ и НАТО «тихомълком» разместват допълнителни военни контингенти и военна техника на териториите на Прибалтика и Полша, под предлог провеждането на военните учения«Запад-2017».

 

» Нашите американски колеги заедно с натовците успяха да разполажат «тихомълком» допълнителни военни контингенти и военна техника по териториите на Прибалтика и Полша»,- заяви дипломат номер едно на Русия в инетрвю за беларуската телевизия СТВ.

 

Руският външен министър подчерта, че ученията «Запад-2017″ са използвани само като повод и за внасянето и разполагането на техника. Е, явно са смятали, че номерът ще мине.

През 2017 година за усъвършенстване на военните си навици, руските военни провеждат над 3 хиляди тактически и командно-щатни учения, най-значимото от които става съвместното учение на ВС РФ и Беларус » Запад-2017″.

Ученията преминаха през месец септември, като в тях се включиха почти 13 хиляди военнослужещи.

 

В началото на декември в Калининградска област преминаха ученията на Балтийския флот. Малкият ракетен катер » Серпухов» отрази удар на условния враг, чиято роля беше разигран от бомбардировачи Су-24.

 

И докато се провеждат ученията, Полша активно и по тъмно приема композиции техника, американска, за която отрича, въпреки видеоматериали и снимки, които се появиха в това число и в социалните мрежи, заснети от обикновени граждани засекли американските конвои

.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;