ДЖОН МАККЕЙН, сенатор от САЩ в ефира на MSNBC:
Когато ви говорих за това, аз отбелязвах, че става дума за класически скандал — всеки ден или всеки втори ден се появява поредната подробност.
Както вие отново забелязахте тази сутрин, между Белия дом — предизборния щаб на Тръмп — и руснаците е имало повече контакти, отколкото се съобщаваше по-рано.
Тук ни подават капка по капка.
Затова е добре, че Мюлер се занимава вече с това. А за конгреса на САЩ е важно да направи това, което трябва да направи. Защото, както ни е известно, става дума за две различни мисии.
…Работата на Мюлер е да установи имало ли е престъпно поведение.
А в случая с конгреса — да се изясни какво са правили руснаците, за да се намесват в нашите избори. Както и другото: какво трябва да направим ние, за да избегнем нещо подобно на следващите избори.
И честно да ви кажа, ние не наказахме руснаците за това, че, както на всички е вече известно, което те се опитаха да направят, а именно — да ни ликвидират демокрацията.
Тези от нас, които познават директора Мюлер, са много радостни от факта, че той се занимава с това.
Това снема от конгреса и изпълнителна власт известна част от отговорността.
Но ние трябва да продължим разследването на действията на руснаците, а и да помислим за начина, по който да им противодействаме.
Честно да ви кажа, всички брифинги, в които съм участвал, показват, че руснаците не са намалили мащабите на своята хакерска активност и кибердейност.
А това си е реална заплаха за сигурността на САЩ.
Като председател на комитета по въоръжените сили ви казвам, че на тази нова арена на войната в киберпространството те поставиха под заплаха всички наши възможности.
В ефир на 18 май 2017 г.
Превод: News Front (редакцията публикува изявлението на сенатора от САЩ само, за да покаже на читателите си дълбините на моралното падение на този представител на американския елит).
 

Тагове: ; ; ; ; ;