2 декември 2017-Нюз Фронт.

Вчера, 1 декември джихадистите свалиха сирийски Ми-25.

Днес, ден по-късно военно-въздушните сили на Израел нанесоха удари по военни обекти на Сирия в същия район, който атакуваха джихадистите. Съвпадение? Едва ли.

По съобщения на телевизия » Ал-Джазира» , в петък, 1 декември, бойците на една от «опозиционните» групировки в района Бейт-Джина ( около 30 километра на юго-запад от Дамаск) са свалили и един от военните хеликоптери на Сирия.

Отбелязваме, че Бейт- Джина се намира на 5 километра от приграничния град Хадер, в района на който през изминалия месец се водят ожесточени боеве между силите на армията на Башар Асад и терористичната групировка » Джебхат ан-Нусра».

.

 

 

 

 

След  атаките от страна на терористите, в нощта срещу събота, 2 декември, между населените пунктове Ал-Кисуа и Сахнайя, на около 15 километра юго-западно от Дамск, е бил нанесен масира удар по военните обекти на Сирия от Израел.

Ливанската телевизия » Ал-Манар», принадлежаща на «Хизбула», предаде, че ударите били нанесену по складовете за въоръжение на 1-ва дивизия на сирийската армия.

 

Според версиите на арабските медии, израелските самолети са проникнали във въздушното пространство на Сирия през Ливан и са бомбардирали складове с оръжия на сирийската армия. Причинени са значителни щети, като информацията за жертвите тепърва се изяснява.

 

 

 

Сирийски медии предадоха, че системите за противовъздушна отбрана са контраатакували израелските самолети. Сведения за загуби няма към този момент.

 

След последните успехи на сирийската армия в Бейт Джин, Израел очаквано нанесе нов удар.

Самолетите на ВВС Израел летящи на малка височина над сирийската граница и около ливанската оровинция Баалбек, са нанесли два удара по складове за оръжия на 1 танкова дивизия на сирийската армия.

Съобщава се, че някои от израелските ракети са били прихванати от сирийските ПВО, които са им върнали от своя страна 4 ракети «земя-въздух».

 

 

Какви са целите на Израел в Сирия всеки сам може да си направи изводите. След като се постигна значителен успех и терористите губят сили, изведнъж се намесва Израел , почти като подкрепление за джихадистите.

Продължаваме да следим темата отблизо.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;